Her kan du blive lidt klogere på, hvad PTFE tape er for noget

Når man falder over sådan nogle forkortelser, som tilfældet er med PTFE tape, så tror man med det samme, at det dækker over en kringlet beskrivelse med en masse specifikationer, som menigmand ikke forstår sig på.

Groft sagt er dette da også rigtigt i dette tilfælde, men derfor vil vi bruge vores spalteplads her på at forklare dig, hvad PTFE tape er, uden at vi skal til at tale i fagsprog og henvende os til eksperter på området – vi vil tale i øjenhøjde, hvor alle kan være med.

Dog er det nødvendigt lige at slå fast, hvad vi egentlig har at gøre med her, uden at vi skal ud i at bruge mange fagtermer og jargon.

Lidt forsimplet forklaret er der tale om en type tape/klisterbånd, der kan bruges til mange forskellige formål, så det er ikke låst fast til, at man skal bruge det til noget bestemt, men det er dog ved en type bestemte opgaver, at det bliver foretrukket at blive brugt.

For PTFE tape er tape, der er virkelig modstandsdygtigt overfor varme. Det er belagt med teflon, som du måske kender fra dine gryder og pander derhjemme, så tingene ikke brænder fast på panden, når du laver mad, og de er nemme at vaske.

Samme egenskab har dette tape også.

Derfor er det brugbart at anvende denne tape-type, når man skal samle for eksempel rørledninger eller andre elementer, hvor man vil sætte noget sidste beskyttelse på, som kan holde tæt på de mindre lækager eller lufthuller, hvor der sker store temperaturforskelle.

Tapen skal derfor ikke fungere som element til at sætte ting sammen som sådan i de tilfælde, men til at tætne efter.

Hvis du i den forbindelse brugte almindelig tape, så ville det bare smelte eller klistre sig fast på elementet. Dette sker ikke med PTFE tape, da det er modstandsdygtigt over for høj varme.