Hvordan tilrettelægger jeg en fornuftig hudplejerutine?

Når det handler om hudpleje vil mundheldet ”less is more” i høj grad gøre sig gældende – især hvis der er tale om irritabel hud. Det kan for eksempel dreje sig om hud med tendens til at fedte, tør hud, sart og rødmende hud eller hud som er angrebet af tilstande så som acne eller rosacea.

Her gælder det i høj grad om at vælge de rette produkter til såvel pleje som afrensning, og så lade huden genfinde sin naturlige balance. Dette gøres ved at foretage en grundig afrensning af huden hver morgen og aften – og gode, nærende og beskyttende hudpleje produkter dag og nat.

Afrensning af huden morgen og aften

Afrensning af huden er en vigtig del af hudpleje øvelsen. Med gode afrensnings produkter kan du sikre at hudens porer og hårsække ikke tilstopper. Dette kan nemlig give anledning til uren hud, bumser og hudorme. Om morgenen skal fedt og sved, som har ophobet sig i hudens overflade, renses bort.

Du bør holde dig fra vand og sæbe, som udtørrer og irriterer huden. I stedet bør du benytte en rensemælk eller en rensecreme, efterfulgt af en astringerende skin tonic eller en mild toner. På den måde kan du på skånsom vis fjerne snavset og gøre huden klar til de plejende og beskyttende hudpleje produkter.

Er din hud til den fedtede side bør du vælge oliefri creme og serum, som plejer huden uden at bidrage til dannelsen af talg. Og har din hud en tendens til at blive tør og irriteret bør du vælge mere righoldige og nærende produkter som kan tilføje huden den fugt den behøver.

Du bør altid bruge en dagcreme med uv beskyttelse – også om vinteren. Om aftenen gentages rutinen, og du kan med fordel supplere med en lækker natcreme, som kan hjælpe huden med at genopbygge sig selv i løbet af natten.

Find de bedste hudpleje produkter på sephora.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.