Malerarbejde er slidsomt arbejde

Tag ikke fejl, malerarbejde er skam ærværdigt arbejde, men vi vil bare postulere, at hvis du tror, det er noget, som man bare lige giver sig i kast med, eller det er noget, som man vælger som fagvej eller uddannelse, fordi man ikke kan finde på andet at lave, så er det langt fra sådan.

Der er bestemt enkelte tilfælde, men i denne artikel vil vi koncentrere os om dem, der sætte en ære i at udføre et godt stykke malerarbejde og forklare, hvorfor det ikke er for alle at give sig i kast med det – og det gælder så måske også dig.

Som udgangspunkt kan alle mennesker male, da det ikke kræver så meget opfindsomt at regne ud, hvordan man gør det, men at man skal male korrekt, blande farven, lave grunder, fordele malingen perfekt, have det rette udstyr, bruge kroppen korrekt til det med mere, er ikke noget som alle kan finde ud.

Det kan jo heller ikke svare sig for dig at køre dyrt malerudstyr, hvis det er sjældent at du maler derhjemme, og der er jo heller ingen grund til, at du tager et aftenkursus i at lære at male godt, hvis det ikke sker så tit, at der skal males derhjemme.

Det er jo netop dét, som vi har malere til at gøre for os, hvorfor du så kan tage et kursus i at lære et sprog, du kan bruge i udlandet, mens malerne arbejder derhjemme.

De fleste malere vil også sige, at det er hårdt arbejde at male, og når de giver sig i kast med det de første par gange, så er de lige så udkørte, som du er, når du gør det de få gange om året.

Derfor kan erfaringen, tiden og effektiviteten bedst fordeles, hvis du betaler dig fra at få udført malerarbejde.