Trænger du også til at få slebet gulvet?

Et trægulv er noget specielt – anderledes end andre gulve

Mange af os har trægulve i hjemmet. Det har nemlig gennem mange år – ja faktisk århundreder – været det eneste materiale, man anvendte til at lave gulv. Så var der selvfølgelig sten og fliser, men det er lidt en anden type gulvbelægning, der i højere grad hører til udenfor.

Gennem de senere år er der dog kommet mange alternative gulvtyper til. Nogle er af høj kvalitet og kan især konkurrere med trægulv, når det kommer til prisen. Sagen er nemlig den, at trægulv i dag er en dyr fornøjelse. Træ anses for at være luksus, som man kun køber hvis man ikke har noget imod at spendere nogle tusinde kroner ekstra. 

Og så er der hele gråzonen, hvor vi snakker fineret parketgulv. Finer er en tynd skive træ, der lægges på overfladen af et andet billigere materiale. Det giver illusionen af et massivt trægulv, men det er langt langt billigere. Til gengæld kan det heller ikke slibes ned. I hvert fald ikke særlig mange gange.

Husk at tage dig godt af dit trægulv – det kræver pleje og omsorg

Et ægte trægulv kræver omsorg og pleje, det kommer man ikke udenom. Træ er nemlig et naturmateriale, der tager skade hvis ikke man holder det sundt og raskt. Hvad du skal gøre ved dit trægulv afhænger af, hvilken behandling det har fået på overfladen. Er det for eksempel lakeret, malet, olieret eller behandlet med lud og sæbe? Undersøg hvilken behandling dit gulv har fået og plej det derefter.

En gang imellem skal trægulvet slibes

Foruden den almindelige pleje, skal gulvet nogle gange slibes. Det er især hvis det er blevet meget slidt i overfladen, eller hvis du vil fjerne for eksempel lak eller maling fra gulvets overflade. Her kan Gulvkanonen hjælpe dig med at få arbejdet gjort ordentligt.

Comments 2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.